Flavin7 termékek header

Flavin7 Q10 Complex Lutein 60 kapszula

Cikkszám:

Fogyasztói ár: 27000 Ft
Fogyasztói ár:

local_shipping Szállítási idő: 2-3 munkanap

A szem egészségének védelme!

Rövid ismertető:

A szem egészségének védelme!

Főbb hatásterületek:
- makula degeneráció megelőzése
- látás javítása
- a szervezet öregedési folyamatainak lassítása

Összetevők: CoenzymeQ10 (98%), lutein, CD-polidextrin, Flavin7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva-héj szárítmány, almahéj szárítmány), zselatin kapszula.

A látásról röviden.

Sárgafolt
Az éleslátás helye, ide képeződik le a szem által látott kép.A szemünk 107 millió sejtet tartalmaz, amelyek érzékenyek a fényre. Ebből 7 millió segít a színek látásában, 100 millió pedig segít, hogy jobban lássunk a sötétben.A retina sejtjei valamint a hozzákapcsolódó idegsejtek myelinhüvellyel nem védett részei nagyon nagy sűrűségben tartalmaznak mitokondriumot.A vizuális rendszer az egyik leginkább energetikailag igényes rendszer az agyban.A neuronális aktivitás, az ATP-képződés, a véráramlás, az oxigénfogyasztás, a glükózfelhasználás és a mitokondriális oxidatív metabolizmus mind összefüggenek.

A luteinről röviden...

A lutein egy szerves pigment, az úgynevezett karotinoid. Más karotinoidokkal rokon, mint például a béta-karotin és az A-vitamin.

A lutein egyike az emberi szemben található két fő karotinoidnak, amely fényszűrőként működik, és megvédi a szem szöveteit a napfény által okozott károsodástól.

A luteinben gazdag források közé tartoznak az élénk színű ételek, például a tojássárgája, a spenót, a kelkáposzta, a kukorica, a narancspaprika, a kivi, a cukkini és a tök.Azonban a luteint is találhatja kiegészítőként, amelyet gyakran szájon át kell bevenni, hogy segítsen megelőzni a szembetegségeket, például a szürkehályogot és az időskori makuladegenerációt.

Lutein: 10 mg/kapszulaQ10 koenzim: 100 mg/kapszula
A koenzim Q10 a test saját hatóanyaga, melyet ubikinonnak neveznek. Elsőrendű antioxidáns tulajdonságú, amely valamennyi sejt működéséhez nélkülözhetetlen.Katalizátorként támogatja a sejtek energiapótlását. A sejtek energiaközpontjának a felépítésében is részt vesz, és kulcsszerepet játszik a sejten belüli folyamatokban. A Q10 úgy működik, mint az energiát termelő erőművek. A táplálékkal felvett energia, biokémiai folyamatok során a szervezet által felhasználható formává alakul át. Főleg a sejt energiatermelő gyárában, az un. "mitokondriumban" található, itt történik ugyanis a tápanyagok energiává való átalakítása.Energiára van szükség (amit a Q10 szállít) a sejt légzéséhez, táplálkozásához, szaporodásához ill. anyagcseréjéhez.

Időskori makuladegeneráció
A látószervek, idegek, sejtek által alkotott vizuális rendszer szervezetünk egyik leginkább energiaigényes része. 


A Q10 szintje a retinában az életkor előrehaladtával akár 40%-kal is csökkenhet, amely egyenesen összefügg a szemfenéki meszesedéssel (makula degeneráció). Napjainkban ez a jelenség az egyik vezető oka az időskori látásromlásnak.

Forrás: https://iovs.arvojournals.org/article.aspx?articleid=2126016

A Q10-ről röviden
A Q10 csökkenése esetén energiahiány lép fel, ami a sejt működésének megzavarodását esetleg leállását okozhatja. Szervezetünk koenzim Q10 szintje korunk előrehaladásával jelentősen csökken!A Q10 nem egy testidegen anyag, hiszen szervezetünk is termeli, de nem mindig megfelelő mennyiségben!A megszokott táplálkozással lehetetlen a szervezet számára biztosítani a szükséges mennyiségű Q10 koenzimet.Ennek az anyagnak a természetes forrása a makréla, lazac, szardínia, marhaszív és máj.Mivel ezekből a napi táplálkozással keveset fogyasztunk, ezért szükséges a pótlólagos szedése!A Q10-et szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de e kor után szintje hanyatlani kezd.A normálisnak mondható szint 25%-os csökkenése szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegséghez vezethet. Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabadgyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozza a rákos sejtek elszaporodását.Megfigyelések alapján segít a falósejtek aktívabb hatékonyságának kialakulásában, gátolva ezáltal a daganat terjedését, ill. áttétek képződését.A Q10 fogyasztása elsősorban szív-, és érrendszeri betegségek esetén - pl. koszorúér betegségek, magas vérnyomás, stb. -, van jó hatással.Illetve 40 éves kor elmúltával, amikor a szervezet is egyre kevesebbet termel!A méregtelenítési folyamatok hatásfoka is nő, az öregedési folyamat lelassul, a sejtek élettartalma meghosszabbodik.Terhes és szoptató anyák ill.véralvadásgátló gyógyszert fogyasztók a Q10 szedése előtt kérjék ki orvosuk véleményét. A Q10 koenzim adagolásának jótékony hatása csak lassan, néhány hetes szedés után alakul ki. Napi 60 mg szedése kb. 4 hét múlva hozza meg a kívánt eredményt, de a Q10 szint a szervezetben csak 8 hét után stabilizálódik.

Elsősorban 40 éves kor után a folyamatos fogyasztás javasolt!

Flavin7 bioflavonoid komplex

A flavonoidokról röviden.

Antioxidáns hatás:
- A flavonoid típusú vegyületek szerkezetüknek köszönhetően jelentős gyökbefogó és antioxidáns hatással rendelkeznek.
- Rendszeres fogyasztásuk csökkentheti a környezeti hatások által a szervezetbe kerülő, valamint az ott keletkezett oxidatív szabadgyökök romboló hatását, védve ezzel a sejteket, illetve biztosítva azok zavartalan működését.

Csökkenthetik az érelmeszesedést:
- Az érelmeszesedés a szervezetben bárhol kialakulhat a verőerek falán, tipikusan a szívkoszorúereken, a végtagokban és az agyi erekben jelentkezik. Számos tudományos közlemény támasztja alá, hogy a flavonoidok rendszeres fogyasztása esetén antioxidáns és érfalstabilizáló hatásuk révén lassítják, gátolják a meszesedés kialakulását.

Szív- és érrendszer védelme:
- A flavonoidok kiemelkedően pozitív hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre azáltal, hogy csökkentik a hajszálerek törékenységét, növelve ezzel az érfalak rugalmasságát.
- Rendszeres fogyasztásukkal csökkenthetik a koleszterinszintet és a vérrögképződést, ezáltal védőhatást fejtenek ki trombózis ellen.

Allergiaellenes hatás:
- Az allergia az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről. A flavonoidok egyéb kedvező élettani hatásai mellett allergiaellenes hatással is rendelkeznek.

CD-polidextrin:
Hatékony felszívódás:
A ciklodextrinek kémiai tulajdonságaik révén képes a kapcsolt molekulát jóval nagyobb hatékonysággal eljuttatni olyan közegbe, ahol eredetileg csökkent felszívódási kapacitással rendelkeznek.Az új technológiának köszönhetően a szájüregben a nyálhártyán keresztül való felszívódás jóval hatékonyabb, mint a hagyományos készítmények esetén.

Ennek köszönhetően kb. 10-20-szoros a felszívódási hatékonyság!

Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megőrzésében! 

Felhasználási javaslat: 
2x1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 3x1 kapszula/nap.
Bő vízzel bevenni!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl.
Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve, gyermekektől elzárva.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Megjegyzés:

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.A jelenleg hatályos jogszabályokat betartva, a termékek egészségre gyakorolt hatásairól leírást nem közölhetnénk!A könnyebb tájékozódásért, a termékekben található összetevők és hatóanyagok alapján az interneten megtalálható leírások alapján gyűjtöttünk össze rövid tájékoztatót!Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek.Egyetlen termékünk sem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist, és az esetleges gyógyszeres kezelést!Orvosi szakkezelésekkel kapcsolatos információt nem nyújtunk!A webáruházban olvasható leírások nem a termékek reklámozását szolgálják, hanem a gyártó által adott általános tájékoztatók, illetve az interneten közzétett, az adott hatóanyagokról publikált cikkekből ollózott idézetek.A jogszabályok alapján, az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására.Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni.Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van.Webáruházunk nem foglalkozik, foglalkozhat gyógyítással, probléma megoldással!Amennyiben termékeinket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy előtte kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő illetve a termékhez mellékelt tájékoztatót! Konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend-kiegészítőt vásárolna!

Diagnózis felállítása az orvosok feladata!

Belépés / regisztráció

Keresés

Kosár

 x 

A kosár üres