Flavin7 termékek header

Crystal Complex Ostemo kapszula 100 db

Cikkszám: 834

Fogyasztói ár: 6500 Ft
Fogyasztói ár:
10,4 bónuszpont

local_shipping Szállítási idő: 2-3 munkanap

Összetevők: Kondroitin-szulfát, L-lizin, kalcium, magnézium.

Erős csontok 50 év felett is!
Növényi hatóanyagokkal, vitaminokkal a csontok és a gerinc épségéért!


A csontritkulás (osteoporosis):
Korunk betegsége, mivel kisebb-nagyobb mértékben szinte mindenkit érint.
Jellemző, hogy a beteg hosszú éveken át panaszmentes, nem észleli a lappangva zajló folyamatot.
Az első tünetek leggyakrabban bizonytalan jellegű hát- és gerinctáji formában jelentkeznek, később fokozódik a fájdalom, és a törést szenvedett betegek akár rokkanttá is válhatnak.
Magyarországon több nő hal meg combnyaktörés szövődményei következtében, mint mell, méhnyak- és méhrák miatt.


Összetevők Tud. elnevezés 1 kapszula
Kalcium Ca-karbonát 270mg

Magnézium

Mg-karbonát 117mg
D-vitamin kolekalciferol 100 µg (*4000 NE)
Cápaporc 93% Kondroitin-szulfát 120mg
     

Kondroitin-szulfát:
A kondroitin-szulfát, vagy más néven „glycosaminoglycan” a csontok és a porcok fő alkotóeleme. Egészségesen tartja a porcokat azzal, hogy vizet és tápanyagokat juttat beléjük. Ezenkívül lehetővé teszi, hogy egyéb molekulák szabadon átjuthassanak a porcokon, ami létfontosságú, mivel a porcoknak nincsen vérellátásuk.
L-lizin:
Az L-lizin egy esszenciális aminosav.
Elősegíti az izom-, a csont-, és egyéb szövetek kialakulását és megmaradását, mindemellett gyorsítja a regenerálódást is.
Széles körben ismert a herpesz 1 és 2 elleni hatásossága folytán, és néhány öregedéssel összefüggő bőrproblémával szemben is sikeresen alkalmazható.
A sejtregeneráló folyamatokhoz szükség van lizinre, hogy a test izmokat, csontokat, és egyéb szöveteket tudjon létrehozni, fenntartani, valamint gyógyítani.
Az L-lizin továbbá elősegíti a kalcium felszívódását, valamint kiválasztását, ami a csontok egészsége szempontjából fontos.
Kalcium:
Hozzájárul a csonttömeg meghatározásához, a korral járó csontleépülés kialakulásának lassításához, a szervezet egészséges sav-bázis egyensúlyának fenntartásához.
A kalcium a csont felépítéséhez elengedhetetlen, továbbá szükséges az ingerület átviteléhez, az izom összehúzódáshoz és a véralvadáshoz.
A fiatal felnőttek csontjaiban a kalcium beépülése és kiválasztódása egyensúlyban van. A csontritkulás vagy csonthártyagyulladás esetén ez az egyensúly felborul, a csontokban kevesebb kalcium épül be, mint amennyi onnan kiválasztódik és ennek következtében a csontszervezet meggyengül, hajlamossá válik a törésre.
A nőknek általában nagyobb mennyiségű kalcium felvételre van szükségük, mint a férfiaknak. A változás kora után a nőknek csökkent az ösztrogén szintjük, és ezzel csökken a kalcium szintjük is.
Magnézium:
Egy átlagos felnőtt test kb. 25-30 gramm magnéziumot tartalmaz. Ennek kb. 50-50%-a a csontok részét képezi. Minden komolyabb biológiai folyamathoz nélkülözhetetlen, részt vesz az energiatermelésben, a nukleinsavak és a fehérje szintézisében, az idegrendszer és az izmok működésében, a fogak és a csontok felépítésében.Mivel a magnézium a csontok igen fontos építőeleme, segíthet a csontritkulás megelőzésében és kezelésében is.

Belépés / regisztráció

Keresés

Kosár

 x 

A kosár üres