Flavin7 termékek header

OM Relax kapszula 250db

Cikkszám: 491

Fogyasztói ár: 11600 Ft
Fogyasztói ár:
28,8 bónuszpont

local_shipping Szállítási idő: 2-3 munkanap

A stressz korunk egyik legfőbb megbetegítő faktora. Talán nem is vesszük olyan komolyan, mint amennyire kellene. Sokat beszélünk ugyan róla, s bár gyakran nem is kellenek hozzá különleges praktikák, mégis keveset teszünk a feloldására.

A stressz korunk egyik legfőbb megbetegítő faktora.
Talán nem is vesszük olyan komolyan, mint amennyire kellene. Sokat beszélünk ugyan róla, s bár gyakran nem is kellenek hozzá különleges praktikák, mégis keveset teszünk a feloldására. Legtöbben már csak akkor kapnak észhez, amikor elgyötört testük tucatnyi tünettel jelzi, hogy valamit most már igazán változtatni kellene. Általában akkor lép fel a szervezetünkben erős stresszhatás, ha nem tudunk megbirkózni a ránk váró feladatokkal, terhekkel, változásokkal, vagy nem tudunk megfelelő ütemben igazodni azokhoz.
A stressz foka persze összefügg a kiváltó vagy fenntartó eseménnyel is, ám sokkal nagyobb mértékben függ a mi hozzáállásunktól, az adott helyzetről alkotott elképzelésünktől, illetve attól, ahogy reagálunk rá, vagy hogyan éljük meg azt.
Árulkodó jelek:
- Szorongás, nyugtalanság, félelmek, pánikreakció, kedvetlenség, depresszió.
- Levertség, fáradékonyság, sírósság, indulatosság, türelmetlenség. Feledékenység, szétszórtság, koncentrációs képesség és a memória romlása, kábultság.
- Gombócérzés a torokban, nyeldeklés, izzadás, hőhullámok, izzadás, fülcsengés, sápadtság, elvörösödés, hidegrázás, hőemelkedés, viszketés.
- Alvászavarok, álmatlanság, rémálmok, erős horkolás, fogcsikorgatás.
- Izomfájdalmak, izomgörcsök, izommerevség, izomrángatózás (tick), reszketés. - Mellkasi nyomás és szorítás, nehezített légzés, sóhajtási kényszer, fulladás.
- Rendetlen vagy heves szívdobogás, szédülés, erek lüktetése, mellkasi szúrás (a karba is kisugározhat).
- Nyelési nehézség, hasi görcsök, puffadás, székrekedés, hasmenés, étvágytalanság, evési kényszer.
- Gyakori vizelési inger, potencia- és libidócsökkenés, menstruációs zavarok, erekciós zavarok.
Mi a RELAXÁCIÓ? A relaxáció a stressz leghatékonyabb, természetes ellenszere, márpedig a stressz egészségünk legfőbb ellensége.
Mérések szerint 20 perc relaxálás körülbelül annyi stresszt vezet le szervezetünkből, mint 3-4 óra alvás! Az alvás és ébrenlét mellett létezik egy harmadik fontos élettani állapot, az ellazult - idegen szóval relaxált - állapot.
Vizsgálatok szerint ilyenkor csupa pozitív változás jelentkezik testünkben: - jelentősen javul a szervek - többek közt az agy - oxigénellátottsága, ráadásul nagyobb mértékben, mint akár mély alvás közben, - 18-20%-kal lassul az anyagcsere, - csökken vérünk tejsavtartalma, - kitágulnak az erek, így javul szerveink vérellátása, - csökken a vér koleszterinszintje, illetve elônyösen változik a hasznos és a káros hatású koleszterinfajta aránya, - megnő a vér endorfinszintje, ami magasabb fájdalomküszöbbel és kellemes közérzettel jár, - agyunk több alfaagyhullámot termel, ráadásul szinkronizált alfahullámokat, ami vizsgálatok szerint elősegíti sejtjeink regenerációját.
A relaxációs módszerek arra irányulnak, hogy megszüntessék a szorongás testi és lelki tüneteit.
Stresszoldó növények :
Többféle növény is alkalmazható rendszeresen feszültségoldásra, hangulatjavításra és a stressz kellemetlen hatásainak orvoslására. Ezek jó része fogyasztható teaként, keverhetjük masszázsolajakhoz, fürdővízbe vagy illóolajakat tehetjük aromamécsesbe is.
Némelyek sokkal hatásosabbak, ha tabletta, csepp vagy kapszula formájában alkalmazzuk őket, mert így magasabb a bennük található hatóanyag.
- Levendula: remek feszültségoldó, nyugtató és alvást segítő.
- Citromfű: nagyon jó relaxáló, vegetatív idegrendszeri kiegyensúlyozó, nyugtatja a gyomrot és a szívet is.
- Orbáncfű: az egyik legjobb hangulatjavító, antidepresszáns, különösen alkalmas a fényhiányos, őszi-téli hónapok okozta kedvetlenség és levertség kezelésére.
- Ginzeng: közismerten az egyik legjobb stresszűző gyógynövény, javítja a szellemi funkciókat, serkenti a szexuális vágyat.
- Macskagyökér: erős nyugtató, nagyobb adagban altató hatása is van, mérsékeli az ideges szívpanaszokat és emésztési zavarokat.
- Golgotavirág: higgadtabbak, nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk tőle, nagyon jó álmatlanság esetén is.
- Hársfavirág: enyhébb feszültségoldó, csökkenti a vérnyomást és a légúti panaszokat. - Kamilla: főleg görcsoldásra, gyulladáscsökkentésre használjuk, de az immunrendszert is hatásosan támogatja.
Az OM jelentése Az "Om" három hangból tevődik össze, ezek az "A", "U", és "M". Noha három szótagból áll, mégis minden dolgot tartalmaz. Az OM a világegyetem alaprezgése, az egyetemes mantra. A tökéletességet, magát az isteni valóságot jeleníti meg. Nagy népszerűségnek örvend a meditálók körében, mivel ismételgetése lenyugtatja az elmét, a testet energiával tölti fel, segít kiszakadni az érzékek világából, erősíti az elmélyülést. Mint egyetemes szimbólum, vizuális formában is létezik - a hinduizmus emblémája. Hasonlóan a kereszt szimbólumhoz, viselőjének védelmet ad a negatív hatások ellen, segíti a lélek harmóniájának megtartását, védelmező mágikus szimbólum.

Belépés / regisztráció

Keresés

Kosár

 x 

A kosár üres